Τώρα που πέρασε το Πάσχα, ξεκίνησε επίσημα η εποχή των γάμων και επομένως και των bachelor(ette) πάρτυ. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες νύφες και γαμπροί επιλέγουν να γιορτάσουν τις τελευταίες μέρες της ελευθερίας τους σε κάποιο κοντινό νησί και να συνδυάσουν μίνι διακοπές και διασκέδαση με τους φίλους τους. Κάπως έτσι βρέθηκα και εγώ στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, όχι σε κάποια αθηναϊκή πίστα, αλλά στις όμορφες Σπέτσες για  3 μέρες για να γιορτάσω μαζί με άλλες 6 κοπέλες το εργένικο πάρτυ της καλής μου φίλης Σίλειας.

IMG_2102

Γιατί οι Σπέτσες είναι η ιδανική επιλογή για bachelorette 

  1. Οι Σπέτσες είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και μπορείς να φτάσεις εκεί είτε οδικώς μέχρι τη Κόστα και μετά να περάσεις απέναντι με τα θαλάσσια ταξί, είτε ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά. Εμείς για πιο ξένοιαστο ταξίδι επιλέξαμε να φτάσουμε στις Σπέτσες με το πλοίο. Τα καλοκαιρινά δρομολόγια κάθε Παρασκευή είναι στις 8.00, 10.00, 14.00, 17.30 και 21.00 ενώ τα απογευματινά δρομολόγια της επιστροφής τις Κυριακές είναι στις 19.05 και 19.35. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις στο επίσημο site της Hellenic Seaways.
  2. Eίναι ένα κοσμοπολίτικο νησί με πολύ ενδιαφέρουσα νυχτερινή διασκέδαση για όλους. Μπορείς να ξεκινήσεις για ένα χαλαρό ποτό σε κάποιο από τα μπαρ στο παλιό λιμάνι και να βρεθείς να χορεύεις μέχρι τα ξημερώματα σε κάποιο από τα live του La Luz. Επειδή τουριστικά απευθύνεται στο διεθνές jet set, διαθέτει υψηλής ποιότητας εστιατόρια και μεγάλη ποικιλία σε μαγαζιά με ρούχα από γνωστούς εγχώριους και ξένους σχεδιαστές. Ειδικά οι κοριτσοπαρέες θα το εκτιμήσουν πολύ αυτό.
  3. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο και γραφικό νησί που οφείλει κυριώς τη γραφικότητα του στην απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων, στα αρχοντικά της σπίτια και τις άμαξες που κυκλοφορούν. Η μετακίνηση στο νησί μπορεί να γίνει είτε με λεωφορεία, ταξί ή γιατί όχι με άμαξες. Οι αποστάσεις του νησιού το κάνουν ιδανικό για ένα αξέχαστο τριήμερο.
  4. Last but not least, επειδή μιλάμε για διακοπές σε νησί, οι παραλίες στις Σπέτσες είναι πολύ ωραίες και για όλες τις διαθέσεις. Αν θες να ξεκινήσεις από το πρωί τη διασκέδαση υπάρχει η παραλία Καϊκι και ο Βρέλλος. Αν προτιμάς πιο ήσυχες παραλίες για χαλαρή κουβέντα και μπάνιο τότε οι παραλίες των Αγίων Αναργύρων και της Αγίας Παρασκευής είναι η ιδανική επιλογή.

3 μέρες στις Σπέτσες: Ποιες παραλίες να προτιμήσεις

Όπως ανέφερα και παραπάνω, στο νησί θα βρεις πολλές όμορφες παραλίες για κάθε περίσταση. Για τη πρώτη σας μέρα στο νησί προτείνω το “Kaiki beach“. Έχετε μόλις φτάσει και η διάθεση για διασκέδαση είναι ήδη ανεβασμένη. Τι καλύτερο μέρος από τη παραλία Καϊκι και το ομώνυμο beach bar. Το kaiki beach βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο των Σπετσών και μπορείς να φτάσεις είτε με τα πόδια είτε με λεωφορείο. Ανάλογα με τη περίοδο που θα βρεθείτε εκεί ίσως χρειαστεί να έχετε κάνει πιο πριν μια κράτηση. Αν είστε από 6 άτομα και πάνω συμφέρει να κλείσετε μια από τις μεγάλες καμπάνες για να είστε όλοι μαζί.

IMG_2041

Για να είμαι ειλικρινής, η θάλασσα δεν είναι το ατού της παραλίας. Έχει βράχια σε κάποια σημεία και για τη πρόσβαση σε αυτή υπάρχει μια προβλήτα με σκάλα. Ο λόγος που την επισκέπτεται ο κόσμος όμως είναι η ενέργεια που βγάζει. Εκτός από κολύμπι, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο από τα θαλάσσια σπορ ή απλώς να χαλαρώσετε. Αν πεινάσετε μπορείτε να παραγγείλετε στο προσωπικό της παραλίας από σαλάτες, σάντουιτς, πίτσα μέχρι και σούσι. Στα αρνητικά της είναι το προσωπικό που δε μας φάνηκε πολύ ευγενικό. Κρατάω μια επιφύλαξη διότι τους πετύχαμε στα τέλη της σεζόν και ίσως ήταν κουρασμένοι…

Για την επόμενη μέρα, επειδή σίγουρα θα έχετε ξενυχτήσει, προτείνω κάτι πιο χαλαρό. Η παραλία των Αγίων Αναργύρων είναι η καλύτερη επιλογή για ξεκούραση, ησυχία και μπάνιο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραλία του νησιού, με βότσαλα και είναι οργανωμένη. Μπορείτε να πάτε με το λεωφορείο από Άγιο Μάμα (30′) ή με κάποιο από τα τα τουριστικά σκάφη ή θαλάσσια ταξί που ξεκινούν από το λιμάνι της Ντάπιας.

img_2110.jpgimg_2109.jpg

Λίγα μέτρα από τη παραλία θα βρείτε και τη διάσημη σπηλιά του Μπεκίρη όπου γυρίστηκε η ταινία “Τζένη Τζένη” με τη Τζένη Καρέζη και τον Ανδρέα Μπάρκουλη. Ιδανική ώρα για να την επισκεφτείτε είναι το πρωί ώστε να φωτίζεται από το φως του ήλιου. Για να μπεις στη σπηλιά υπάρχουν δυο τρόποι: είτε από τη θάλασσα (θα χρειαστεί ένα μακροβούτι) είτε από μια στενή τρύπα που θα βρεις μέσα στα βράχια. Εγώ μπήκα από τη τρύπα και βγήκα από τη θάλασσα. Επειδή όμως ήταν απόγευμα και δεν είχε φως μέσα στη σπηλιά χρειάστηκε να επιστρατεύσω τις υπόλοιπες αισθήσεις μου για να βρω το μονοπάτι μέχρι το νερό. Αν έχετε ένα φακό μαζί σας θα είναι σίγουρα καλύτερα τα πράγματα. Αν πάλι έχετε κλειστοφοβία καλύτερα να επιλέξετε τη θαλάσσια οδό διότι το πέρασμα για το μονοπάτι είναι αρκετά στενό και στο μεγαλύτερο μέρος του πρέπει να είσαι σκυμμένος.

Για τη τρίτη και τελευταία μέρα προτείνω να τελειώσετε το bachelor(ette) σας στη παραλία του Βρέλλου, στο Vrellos beach bar. Ψηφίστηκε από όλες μας ως η πιο όμορφη παραλία του νησιού, με καταπληκτικά νερά και φοβερό beach bar με μουσική ‘τόσο-όσο’ και νόστιμο φαγητό. Στα θετικά της είναι ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη πόλη και επομένως στο λιμάνι μιας και θα είναι η μέρα του γυρισμού. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με το λεωφορείο ή ταξί.

img_2148.jpgIMG_2154

3 μέρες στις Σπέτσες: Πού θα φας ωραία και οικονομικά

Οι Σπέτσες είναι ένα κοσμοπολίτικο νησί και διαθέτει πολλά εστιατόρια υψηλής ποιότητας αλλά και υψηλού κόστους. Υπάρχουν όμως και λύσεις για να φας πολύ νόστιμα και οικονομικά με την παρέα σου.

Αγαπημένο μέρος για ιταλική κουζίνα είναι το “Kaiki Pizza” στο κέντρο των Σπετσών στην πλατεία Ωρολογιού. Όσες φορές έχω πάει η εξυπηρέτηση είναι τέλεια και τα πιάτα πεντανόστιμα. Μπορείς να πας είτε για μεσημέρι είτε για βράδυ χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια κράτηση.

Για θαλασσινά, σου προτείνω το εστιατόριο “Ακρογιαλιά‘ στη περιοχή της Κουνουπίτσας, 500μ μέτρα από το νέο λιμάνι. Εκεί θα βρεις ανεπιτήδευτα πιάτα στη σωστή ποιότητα, ποσότητα και τιμή. Τι άλλο θες? Ναι έχει και φανταστική τοποθεσία διότι κάθεσαι πάνω στην άμμο και δίπλα στο κύμα. Επειδή όμως έχει λίγα τραπέζια θα χρειαστεί να κάνεις από πριν μια κράτηση.

img_2185.jpg

Για κρέπες μετά από ξενύχτι ή για πρωϊνό, θα πας στη creperie “Niso” στο νέο λιμάνι. Ανοιχτή 24/7 δε θα απογοητεύσει αυτόν που θέλει να φάει μια γλυκιά ή αλμυρή κρέπα στο νησί. Και μιας και πιάσαμε τα γλυκά, για παγωτό θα πας στο “Alfi’s“. Θα χρειαστείς μέρες για να δοκιμάσεις όλες τις γεύσεις του αλλά δοκίμασε οπωσδήποτε τη γεύση πεπόνι.

IMG_2120

3 μέρες στις Σπέτσες: Πού θα διασκεδάσεις το βράδυ

Στη διασκέδαση, επίσης, υπάρχουν πολλές επιλογές αλλά ευτυχώς όλες βρίσκονται στο παλιό λιμάνι. Μετά λοιπόν από ένα ωραίο γεύμα, καθώς ‘νηστικό αρκούδι δε χορεύει’, κατευθύνσου προς το παλιό λιμάνι.

Προτείνω να ξεκινήσετε με ένα ποτάκι στο “Bikini“. Πρόκειται για μια σχετικά νέα είσοδο στη νυχτερινή ζωή του νησιού αλλά με μεγάλη απήχηση λόγω της ωραίας τοποθεσίας του και της καλαίσθητης διακόσμησής του. Μπορείς είτε να καθίσεις έξω αν θες κάτι πιο χαλαρό, είτε μέσα στο ‘club’ για πιο ανεβασμένες καταστάσεις. Κατά τις 2πμ ο κόσμος αρχίζει να αραιώνει και είναι η ώρα να πάτε στο επόμενο μέρος.

IMG_2144

Δε γίνεται να είστε στο νησί και να μη περάσετε από το “La Luz. Εμείς το βρήκαμε τυχαία και μάλιστα αρχικά καθίσαμε στη βεράντα του για ένα χαλαρό κοκτέιλ. Όταν ακούσαμε όμως τη ζωντανή μουσική να παίζει μέσα μεταφερθήκαμε στον εσωτερικό του χώρο και διασκεδάσαμε ως το πρωί. Τα παιδιά που παίζουν live είναι απίθανα και κρατάνε το κέφι αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Το La Luz δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τις αθηναϊκές πίστες, ίσως το αντίθετο θα έλεγα!

IMG_2085

Για τις παρέες που είναι πιο πολύ του clubbing, τότε το “Guzel είναι το ιδανικό μέρος για να περάσετε καλά.

Προετοιμασία για ένα αξέχαστο bachelorette

Προτού αναχωρήσετε μη ξεχάσετε κάποιες τελευταίες πινελιές για ένα αξέχαστο και διασκεδαστικό bachelorette party. Προμηθευτείτε μερικά χαριτωμένα αξεσουάρ όπως καπέλα, μπλουζάκια, κονκάρδες με το όνομα της νύφης και κάνετε τη παρουσία σας στο νησί πιο αισθητή. Εννοείται η νύφη δε πρέπει να μάθει για αυτή την έκπληξη πριν φτάσει στο νησί. Εμείς αγοράσαμε τα δικά μας αναμνηστικά από το wedshop by weddingtales.

IMG_1979

Καλό σας ταξίδι,

travelfox 🦊

Απάντηση