Στο προηγούμενο άρθρο μου, “Ένας χρήσιμος οδηγός πριν πας στη Disneyland με παιδιά”, θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για να οργανώσεις το ταξίδι σου στη Disneyland. Σε αυτό το άρθρο, θα βρεις πληροφορίες που θα χρειαστεί να διαβάσεις λίγες μέρες πριν την αναχώρησή σου, σχετικά με τα θεματικά πάρκα, τα παιχνίδια που δε πρέπει να χάσεις, τα εστιατόρια και ένα προτεινόμενο πλάνο για ένα τριήμερο γεμάτο παιχνίδι και μαγεία.

Περιεχόμενα

Τα Θεματικά πάρκα
Disneyland
1.Main Street USA
2.Fantasyland
3.Adventureland
4.Frontierland
5.Discoveryland
Ποια παιχνίδια πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε στη Disneyland
Walt Disney Studios
1.Backlot
2.Production Backyard
3.Toon Studio
4.Toy Story Playland
Τι πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε στα Walt Disney Studios
Τριήμερο πλάνο
Πού να φας στη Disneyland
Χρήσιμες Πληροφορίες

Τα Θεματικά πάρκα

Υπάρχουν δυο θεματικά πάρκα, η Disneyland και τα Walt Disney Studios. Το πιο γνωστό στο ευρύ κοινό είναι φυσικά η Disneyland με το εμβληματικό κάστρο. Λίγοι γνωρίζουν όμως ότι υπάρχει και ένα δεύτερο θεματικό πάρκο, τα Studios, στο οποίο υπάρχουν πολύ ωραία live shows αλλά και παιχνίδια. Αν κάνεις μονοήμερη εκδρομή από το Παρίσι τότε θα μπορέσεις να δεις μόνο ένα από τα δύο πάρκα και οι περισσότεροι διαλέγουν το πάρκο της Disneyland. Γι’αυτό σου προτείνω να οργανώσεις ένα τριήμερο ταξίδι με δυο διανυκτερεύσεις ώστε να μπορέσεις να επισκεφτείς και τα δυο πάρκα και να ζήσεις τη μαγεία που σου προσφέρουν χωρίς άγχος και τρέξιμο.

Disneyland

Το πάρκο της Disneyland χωρίζεται σε 5 βασικές περιοχές με διαφορετική θεματολογία.

  1. Main Street USA

Με το που μπαίνεις στην είσοδο του πάρκου, αντικρύζεις μια μικρή πόλη με όμορφα (αμερικάνικης αρχιτεκτονικής) σπιτάκια, δημαρχείο και πλατεία. Μάλιστα, γύρω από τη πλατεία γίνεται και η παρέλαση των ηρώων της Disney κάθε απόγευμα.

DSC09372

Στη περιοχή αυτή θα βρεις πολλά καταστήματα με αναμνηστικά δωράκια, εστιατόρια, μαγαζιά με κρέπες, ακόμα και ένα κουρείο. Στη Main Street μπορείς να συναντήσεις από κοντά κάποιους από τους ήρωες της Disney και να φωτογραφηθείς μαζί τους, όπως τη Μίνι, τον Γκούφη και τον Ντόναλντ.

DSC09676

    2. Fantasyland

Στη χώρα της φαντασίας, αυτό που κυριαρχεί είναι το κάστρο της ωραίας κοιμωμένης, σήμα κατατεθέν της Disneyland, που αποτελεί πιστή αντιγραφή του εντυπωσιακού γερμανικού κάστρου Neuschwanstein. Από το κάστρο λοιπόν και πέρα εκτείνεται ο μαγικός κόσμος της φαντασίας, με παιχνίδια που απευθύνονται από βρεφικές μέχρι μεγαλύτερες ηλικίες.

DSC09449

Η Fantasyland, κατά τη γνώμη μου, είναι το μέρος που θα πρέπει να ξεκινήσεις τη πρώτη μέρα της επίσκεψής σου για να αρχίσετε να προετοιμάζεστε για τα πιο απαιτητικά παιχνίδια των άλλων περιοχών. Παρόλο που τα παιχνίδια της χώρας αυτής είναι αυτά ενός τυπικού λούνα παρκ, να περιμένεις αρκετή αναμονή διότι τα προτιμούν τα παιδιά όλων των ηλικιών.

Ξεκίνησε, λοιπόν, με μια επίσκεψη στο κάστρο. Μέσα στο κάστρο θα βρεις καταστήματα με αναμνηστικά και εντυπωσιακά βιτρώ στο πάνω επίπεδο. Στο υπόγειο του κάστρου, μέσα σε μια σκοτεινή σπηλιά, παραμονεύει ο δράκος από το παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης. Αν είστε τυχεροί και μπείτε πρώτοι στη σπηλιά, ο δράκος θα κοιμάται και ξυπνήσει με την είσοδό σας. Προσοχή μόνο μη φοβηθούν τα παιδιά γιατί είναι αρκετά αληθοφανής κατασκευή.

DSC09378

Έξω από το κάστρο, από τη πίσω του πλευρά, θα δείτε και το γνωστό σπαθί Εξκάλιμπερ καρφωμένο μέσα σε ένα βράχο. Όποιος καταφέρει να το βγάλει, γίνεται ο βασιλιάς της Disneyland. Αξίζει, λοιπόν, μια προσπάθεια!

DSC09379

Στη Fantasyland θα βρεις τα περισσότερα παιχνίδια από όλες τις άλλες περιοχές. Αυτά είναι:

  • Carrousel de Lancelot: ένα καρουζέλ με άλογα ιπποτών για όλες τις ηλικίες.
  • Mad Hatter’s Tea Cups: κούπες τσαγιού που περιστρέφονται και χαρίζουν γέλιο.

DSC09394

  • Dumbo the Flying Elephant: το ελεφαντάκι Dumbo είναι σαν ένα καρουζέλ στον αέρα. Από ψηλά μπορείς να έχεις πολύ ωραία θέα προς το πάρκο και σίγουρα τα παιδιά θα ενθουσιαστούν.
  • Alice’s Curious Labyrinth: περπατάς σε έναν διασκεδαστικό λαβύρινθο για να βρεις την έξοδο όπου σε περιμένει ένα τραπέζι με λουκούλειο γεύμα.
  • Le Pays de Contes de Fees: μπαίνεις σε βαρκούλες οι οποίες σε πάνε μια πολύ αργή βόλτα όπου στη διαδρομή θα δεις όλα τα γνωστά παραμύθια. Παρόλο που είσαι στο νερό, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βραχείς.

DSC09402

  • It’s a small world: επίσης μπαίνεις σε βάρκα (επίσης δε βρέχεσαι) αλλά όλη η διαδρομή είναι σε κλειστό χώρο. Επομένως είναι ιδανικό για βροχερή μέρα. Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό παιχνίδι σε ότι έχει να κάνει με τα σκηνικά που έχουν φτιάξει και απεικονίζουν τους λαούς όλων των ηπείρων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

  • Casey Jr – le petit train du Cique: ένα τρενάκι από τη ταινία Dumbo που σε πάει μια πολύ διασκεδαστική βόλτα (όχι πολύ αργή αλλά ούτε και γρήγορη) σε εξωτερικό χώρο. Είναι ο ιδανικός τρόπος να εισάγεις στα παιδιά την έννοια του rollercoaster και να τα προετοιμάσεις για το Big Thunder Mountain.

DSC09398

  • Peter Pan’s Flight: πρόκειται για το πιο δημοφιλές παιχνίδι στη Fantasyland που έχει και τη μεγαλύτερη αναμονή (κατά μέσο όρο 60′). Ευτυχώς, έχει FastPass (FP) και επομένως αξίζει να περάσεις από εκεί να κόψεις ένα εισιτήριο (δωρεάν) FP και να πας τη συγκεκριμένη ώρα που θα αναγράφει το εισιτήριο προσπερνώντας τις ουρές. Το όχημα που μπαίνεις είναι σαν μια βάρκα που αιωρείται οπότε αισθάνεσαι σαν να είσαι ο Πίτερ Παν και πετάς από το Λονδίνο μέχρι τη “Χώρα του Ποτέ”. Πολύ εντυπωσιακό παιχνίδι, χωρίς βαθμό δυσκολίας, για όλη την οικογένεια. Είναι απο τα παιχνίδια που θα θέλετε να ξαναμπείτε.
  • Les Voyages de Pinocchio: επίσης ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια όπου μπαίνεις σε ένα όχημα και ακολουθείς τις περιπέτειες του Πινόκιο. Επίσης σε κλειστό χώρο και κατάλληλο για οικογένειες.

DSC09468.jpg

  • Blanche-Neige et les Sept Nains: και αυτό το παιχνίδι είναι σε κλειστό χώρο, παρόμοιας λογικής με τα δυο παραπάνω. Μπαίνεις σε ένα όχημα και μετακινείσαι σε δωμάτια όπου εκτυλίσσεται μπροστά σου το παραμύθι της Χιονάτης με τους επτά νάνους.

DSC09467

3.  Adventureland

Η Adventureland είναι η χώρα των εξερευνητών και των πειρατών όπου κυριαρχούν οι ξύλινες κατασκευές. Ο πιο ωραίος τρόπος για να μπεις στη χώρα αυτή είναι να περάσεις αριστερά από το κάστρο της ωραίας κοιμωμένης και να διαβείς το πέρασμα του Αλλαντίν.

DSC09465

Από παιχνίδια δεν έχει πολλά, αλλά είναι πολύ ωραία να την  περπατήσεις και να δεις όλα τα σκηνικά που έχουν φτιάξει, όπως το δεντρόσπιτο των Ρόμπινσον, το νησί των πειρατών με μυστικές σπηλιές και κρυψώνες και τη παραλία των πειρατών με τις δυο παιδικές χαρές. Μετά από τόσο αναμονή σε παιχνίδια, αυτές τις περιοχές θα τις εκτιμήσουν μικροί και μεγάλοι. Τα δυο μοναδικά παιχνίδια που έχει αυτή η περιοχή είναι:

  • Pirates of the Caribbean: πολύ διασκεδαστική βόλτα με μια βάρκα. Στη διαδρομή όμως μπορεί να βραχείς οπότε να το αφήσεις είτε για το τέλος της μέρας είτε να έχεις μαζί σου μια αλλαξιά ρούχα.
  • Indiana Jones and the Temple of Peril: το τρενάκι του Ιντιάνα Τζόουνς έχει περιορισμό ελάχιστου ύψους 1.40μ οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν είναι για μικρά παιδιά. Εκτός του ότι πάει γρήγορα, σε γυρνάει και ανάποδα οπότε αν θες να το δοκιμάσεις να είσαι προετοιμασμένος για ανεβασμένη αδρεναλίνη. Δε θα το πρότεινα σε παιδιά μικρότερα των 10 ετών.

Στην Adventureland θα βρεις και ένα από τα πιο ωραία εστιατόρια της Disneyland τόσο σε σκηνικό όσο και φαγητό, το Captain Jack’s που αξίζει να το επισκεφτείς αλλά θα πρέπει να έχεις κάνει κράτηση ένα μήνα πριν. Διάβασε σε προηγούμενο άρθρο μου εδώ λεπτομέρειες για τις κρατήσεις σε εστιατόρια.

        4. Frontierland

Η Frontierland είναι η χώρα της Άγριας Δύσης που συνορεύει με την Adventureland και την USA main street. Τα βασικά της παιχνίδια είναι μόλις τρία ενώ διαθέτει και μια παιδική χαρά, την Pocahontas Indian Village.

  • Big Thunder Mountain: το αγαπημένο μου τρένο στη Disneyland. Πρόκειται για μια πολύ γρήγορη διαδρομή σε ένα νησί – ορυχείο, που στα υπόγεια τμήματα το τρένο αναπτύσσει τρελή ταχύτητα, η οποία θα σου αφήσει ένα τεράστιο χαμόγελο φεύγοντας. Υπάρχει περιορισμός ελάχιστου ύψους 1.02μ οπότε είναι σίγουρα για παιδιά άνω των 4 χρονών. Εγώ θα το πρότεινα όμως για ηλικίες 5 ετών και άνω. Αν αποφασίσεις να το κάνεις με τα παιδιά, τότε οπωσδήποτε να πάρεις FP για να αποφύγεις τις ουρές (60′ μέσο όρο) και φυσικά να το αφήσεις προς το τέλος ώστε τα παιδιά να έχουν ‘ζεσταθεί’ με άλλα πιο εύκολα παιχνίδια.

DSC09418

💡travelfox tip: αν θες να το ζήσεις στο απόλυτο, επίλεξε να κάτσεις στις πίσω θέσεις.

  • Thunder Mesa Riverboat Landing: μετά τη βόλτα με το Big Thunder Mountain, σου προτείνω να κάνετε τη βόλτα με το ποταμόπλοιο για να πέσουν λίγο οι παλμοί. Είναι μια ωραία διαδρομή που αν έχεις χρόνο αξίζει να τη κάνεις και να αποσυμφορηθείς τόσο από την ένταση των παιχνιδιών αδρεναλίνης αλλά και τη κούραση της μέρας.
  • Phantom Manor: πρόκειται για ένα σπίτι στοιχειωμένο με φαντάσματα που έχει ως στόχο να τρομάξει τους επισκέπτες του. Για μεγάλους δεν είναι τρομακτικό, αλλά για παιδιά νηπιακής ηλικίας και κάτω δε θα το συνιστούσα.

Στην Frontierland βρίσκεται και το εστιατόριο Silver Spur Steakhouse, σε αρχιτεκτονική Άγριας Δύσης, με αρκετά καλό φαγητό τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους.

      5. Discoveryland

Η Discoveryland είναι η χώρα που θα ενθουσιάσει περισσότερο τα αγόρια αφού έχει ως θέματα τη ταινία Star Wars και το Toy Story. Εμείς την επισκεφτήκαμε περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή τόσο για τα παιχνίδια της όσο και για τα μαγαζιά με τα αναμνηστικά. Εκτός από τα παιχνίδια, εκεί γίνεται και η 3D προβολή του σόου “Mickey’s PhilarMagic” και οι προβολές του Videopolis Theater που δε πρέπει να χάσετε.

Τα παιχνίδια που θα βρεις εκεί είναι:

  • Buzz Lightyear Laser Blast: με διαφορά το πιο διασκεδαστικό οικογενειακό παιχνίδι της Disneyland. Μπαίνεις σε ένα όχημα και με ένα laser όπλο σημαδεύεις του στόχους που έχει για να κερδίσεις πόντους. Ενθουσίασε τόσο πολύ τους γιους μου όσο και τον άντρα μου, που το επισκεφτήκαμε περίπου 5 φορές στις 3 μέρες που είμαστε εκεί. Εννοείται ότι αξίζει να πάρεις FP και να μειώσεις την αναμονή σου σε 5-10′.

DSC09518

  • Orbitron: πρόκειται για εναέριο καρουζέλ με διαστημόπλοια. Εντελώς άφοβο και απλό για όλες τις ηλικίες. Συγκριτικά με το Dumbo το ελεφαντάκι πηγαίνει λίγο πιο γρήγορα (καθότι και διαστημόπλοιο) αλλά και πάλι ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες.

DSC09510

  • Star Tours: ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια που με μεγάλη χαρά το κάνεις και δεύτερη φορά. Πρόκειται για έναν εξομειωτή που σε ταξιδεύει στο διάστημα με χαρακτήρες και σκηνές από τη ταινία Star Wars. Έχει FP και ελάχιστο ύψος: 1.02μ.

💡travelfox tip: Υπάρχουν 4 διαφορετικοί εξομοιωτές με διαφορετικό πρόγραμμα οπότε αξίζει να το κάνεις περισσότερες από μια φορές. Απλά να θυμάσαι σε ποιον εξομοιωτή μπήκες για να μη ξαναμπείς. 

  • Autopia: είναι μια πίστα με αυτοκινητάκια που οδηγείς. Δυστυχώς όταν πήγαμε ήταν κλειστή για ανακαίνιση αλλά φαντάζομαι θα ξετρέλαινε τα αγόρια μου.
  • Les mysteres du Nautilus: σε αυτό το παιχνίδι περπατάς σε ένα υποβρύχιο και το βλέπεις εσωτερικά. Δεν έχει κάτι το σπουδαίο και το προτείνω μόνο αν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας.
  • Star Wars Hyperspace Mountain: άφησα τελευταίο το πιο θρυλικό αλλά και πιο δύσκολο παιχνίδι όλου του πάρκου. Πρόκειται για ένα επικό ταξίδι στο διάστημα με απίστευτη ταχύτητα και 3 αναστροφές. Παρόλο που τα νέα βαγόνια απαιτούν μόλις 1.20μ ύψος δε θα το πρότεινα σε καμία περίπτωση σε παιδιά κάτω των 12 ετών. Για τις οικογένειες που θέλει να μπει ένας από τους γονιούς μόνος του, υπάρχει εκτός απο FP και Single Rider επιλογή. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνεις σε μια διαφορετική ουρά αναμονής πολύ σύντομη (5΄) όπου σε βάζουν σε θέσεις που προκύπτουν κενά. Βέβαια σε όλα αυτά χρειάζεσαι τη κατάλληλη παρέα για να σε παρασύρει, οπότε αν πάτε οικογενειακώς δύσκολα να επιλέξεις να το κάνεις.

💡travelfox tip: το Hyperspace Mountain ανακαινίστηκε πλήρως το 2017, έχει διαφορετικά βαγόνια που επιτρέπουν μικρότερο ύψος αναβάτη και θεματική επιρροή από τη ταινία Star Wars. Πλέον η διαδρομή δεν είναι στο σκοτάδι όπως αυτή του Space Mountain: Mission 2 αλλά μοιάζει με το να παίρνεις μέρος σε κάποια μάχη Star Wars.

Ποια παιχνίδια πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε στη Disneyland

Αν έχεις περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή σου και δε προλαβαίνεις να τα κάνεις όλα τότε αυτή είναι η λίστα με τα top5 παιχνίδια (με τυχαία σειρά) που δεν πρέπει να χάσουν τα παιδιά:

  1. Peter Pan’s Flight (Fantasyland)
  2. Pirates of the Caribbean (Adventureland)
  3. Big Thunder Mountain (Frontierland)
  4. Buzz Lightyear Laser Blast (Discoveryland)
  5. Star Tours (Discoveryland)

Πέρα από τα παραπάνω παιχνίδια, δε πρέπει να χάσεις με τίποτε:

  • την απογευματινή παρέλαση (στις 5.30μμ το καλοκαίρι) όλων των αγαπημένων ηρώων των ταινιών της Disney που γίνεται στην Main Street USA και

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

  • το βραδινό σόου με τα πυροτεχνήματα (Illuminations show) στη λήξη ωραρίου του πάρκου (στις 11μμ το καλοκαίρι) στη περιοχή μπροστά από το κάστρο της ωραίας κοιμωμένης. Καλό είναι να πιάσεις θέση από νωρίς (τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα) για να βρεις ένα καλό σημείο να κάτσεις.

DSC09479

Walt Disney Studios

Την πρώτη φορά που επισκέφτηκα τη Disneyland, πριν 12 χρόνια, είχαμε πάει αυθημερόν από το Παρίσι και δεν είχαμε προλάβει να δούμε τα Studios ούτε από έξω. Μετά από 2 χρόνια όμως, που ταξιδέψαμε στη Φλόριντα στο Disneyworld, μείναμε 3 μέρες και επομένως είχαμε την ευκαιρία να πάμε και στα Studios. Μέχρι τότε, πίστευα ότι δε θα έχουν ενδιαφέρον και απλά θα εξηγούν πώς γυρίζονται οι ταινίες. Στη Φλόριντα ανακάλυψα πόσο λάθος έκανα και επομένως στο πρόσφατο ταξίδι μας με τα παιδιά στη Disneyland του Παρισιού, δεν υπήρχε περίπτωση να μην τα βάλω έστω και για μια μέρα στο πρόγραμμά μας. Άλλωστε, ένας από τους λόγους που αξίζει να μείνεις τουλάχιστον ένα βράδυ εκεί, είναι για να προλάβεις να δεις τα Studios.

IMG_6115DSC09672

Στα Studios θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα live shows και πολλά διασκεδαστικά παιχνίδια. Από τις live παραστάσεις, σου προτείνω να δεις όσες περισσότερες μπορείς. Αυτές που είδαμε και μας εντυπωσίασαν είναι:

  • Moteurs Action! Stunt show: πρόκειται για αναπαράσταση επικίνδυνων σκηνών σε ταινίες με ειδικά οχήματα και κασκαντέρ, ζωντανά, μπροστά στα μάτια των θεατών.

DSC09544

  • Mickey and the magician (Toon studio): διασκεδαστική παράσταση με πρωταγωνιστή τον Μίκυ που θέλει να γίνει μάγος και τον βοηθάνε γνωστοί ήρωες από τις ταινίες της Disney. Οι χαρακτήρες μιλάνε και στα αγγλικά και στα γαλλικά.

IMG_6117

Εκτός από τις παραστάσεις, στα Studios θα βρεις μερικά από τα πιο ωραία παιχνίδια που θα βρεις στις εξής περιοχές:

  1. Backlot

Το Backlot βρίσκεται στο πίσω αριστερό μέρος του πάρκου και έχει τα εξής:

  • Rock ‘n’ Roller Coaster starring Aerosmith: το πιο τρελό και διασκεδαστικό rollercoaster με τραγούδια των Aerosmith. Έχει ελάχιστο ύψος 1.20μ αλλά το προτείνω σε παιδιά άνω των 10 ετών καθώς έχει αναστροφές.
  • Armageddon: σόου με ειδικά εφέ από την ταινία. Καλύτερα να έχεις δει την ταινία πιο πριν για να θυμάσαι τα εκπληκτικά εφέ και να δεις πώς τα έκαναν.
  • Moteurs Action! (show): πρόκειται για αναπαράσταση επικίνδυνων σκηνών σε ταινίες με ειδικά οχήματα και κασκαντέρ, ζωντανά, μπροστά στα μάτια των θεατών. Υπάρχουν δυο παραστάσεις μόνο κάθε μέρα οπότε δες από πριν τις ώρες που παίζεται για να μην το χάσεις.

     2. Production Backyard

Εκτός από τις παραστάσεις που παίζονται μέσα στα studios, στο Production Backyard θα βρεις το τρομερό ασανσέρ του Twilight Zone Tower of Terror. Αν είσαι με τα παιδιά δεν υπάρχει κανένας λόγος να το επιχειρήσεις αφού είναι αρκετά τρομακτικό και απρόβλεπτο.

     3. Toon Studio

Στη περιοχή αυτή θα βρεις τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια που δε πρέπει να χάσεις με τίποτε. Ανάμεσά τους είναι:

  • Cars Quatre Roues Rallye: εμπνευσμένο από τη ταινία Cars, πρόκειται για την αγορίστικη εκδοχή των περιστρεφόμενων τσαγιέρων. Ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες και φυσικά θα το λατρέψουν τα αγόρια. Στην είσοδο μπορείς να βγάλεις φωτογραφία με τα αυτοκινητάκια Luigi και Guido ενώ μέσα υπάρχει και ο κεραυνός McQueen.
  • Les Tapis Volants: τα ιπτάμενα χαλιά του Αλλαντίν θα σου θυμίσουν κάτι από το Flying Dumbo και το Orbitron.
  • Ratatouille: είναι το παιχνίδι που δε πρέπει να χάσεις με τίποτε. Επιβιβάζεσαι σε ένα όχημα ποντίκι, φοράς 3D γυαλιά και γίνεσαι για λίγο ο μικρός Ρατατούης της ταινίας. Απολαυστικό για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους που σίγουρα θα θελουν να ξαναμπούν. Ευτυχώς έχει FP.

DSC09559

  • Crush’s Coaster: παιχνίδι εμπνευσμένο από την ταινία Νέμο. Μη σε παρασύρει η χαμογελαστή χελώνα στην είσοδο του παιχνιδιού. Η βόλτα στο καβούκι της χελώνας είναι πολύ έντονη (αναπαριστά τη σκηνή της ταινίας που ο μπαμπάς του Νέμο και η Ντόρυ μπαίνουν στο αυστραλιανό ρεύμα) και παρόλο που δε σε γυρνάει ανάποδα, είναι αρκετά γρήγορη και με απότομες πλευρικές κινήσεις. Εγώ μπήκα με τον 5χρονο γιο μου αλλά γενικά θα το πρότεινα σε μεγαλύτερα παιδιά. Δυστυχώς δεν έχει FP παρόλο που είναι πολύ δημοφιλές με ουρές που φτάνουν τα 60′.

IMG_6207

Εκτός από τα παιχνίδια, εκεί θα βρεις και το στούντιο που παίζεται η παράσταση Mickey and the magician που δε πρέπει να χάσεις.

     4.Toy Story Playland

Αν και εμπνευσμένη από τις ταινίες Toy Story, στη περιοχή αυτή θα βρεις παιχνίδια κυρίως για μεγάλους.

  • Toy Soldiers Parachute Drop: τρεις πτώσεις από αλεξίπτωτο με ελεγχόμενη ταχύτητα που δε θα φοβίσει τα παιδιά. Προσωπικά, πιο πολύ με φόβιζε (νιώθεις πεταλούδες στο στομάχι) το σημείο πριν ανεβείς πάνω παρά η πτώση.

IMG_6219

💡travelfox tip: αν πρόκειται να ανεβείς στο ασανσέρ του Twilight Zone Tower of Terror, τότε ξεκίνα για ζέσταμα από το Toy Soldiers Parachute Drop.

  • Slinky Dog ZigZag Spin: ο γνωστός σκύλος της ταινίας σε κάνει μια διασκεδαστική βόλτα κινούμενος γύρω από τον άξονά του. Ιδανικό για όλες τις ηλικίες.
  • RC Racer: Από μακρυά φαίνεται εντυπωσιακό αλλά στο συγκεκριμένο αμάξι Hot Wheels δύσκολα να μπούνε μικρά παιδιά. Ετοιμάσου για μεγάλες ταχύτητες και ουρλιαχτά.

Τι πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε στα Walt Disney Studios

Αν έχεις περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή σου και δε προλαβαίνεις να τα κάνεις όλα τότε αυτή είναι η λίστα με τα top5 παιχνίδια και θεάματα (με τυχαία σειρά) που δε πρέπει να χάσουν τα παιδιά:

  1. Cars Quatre Roues Rallye
  2. Ratatouille
  3. Mickey and the magician (παράσταση)
  4. Moteurs Action! (παράσταση)
  5. Crush’s Coaster

💡travelfox tip: Επειδή το ωράριο λειτουργίας των Studios είναι διαφορετικό από τη Disneyland (κλείνει 1-3 ώρες νωρίτερα ανάλογα την εποχή), θέλει καλή διαχείριση χρόνου και να εκμεταλλευτείς τις έξτρα πρωϊνές ώρες που σου δίνουν με τη διαμονή  σου σε disney ξενοδοχείο.

Τριήμερο πλάνο

Ενδεικτικά, σε ένα τριήμερο ταξίδι, θα πρέπει να αφιερώσεις περίπου 2 μέρες στη Disneyland και 1 μέρα στα Walt Disney Studios. Σημαντικό ρόλο παίζει και η εποχή που θα διαλέξεις να την επισκεφτείς. Τον Ιούνιο που πήγαμε εμείς τα πάρκα κλείναμε στις 11μμ και 7μμ αντίστοιχα. Τον Ιούλιο – Αύγουστο έχουν το μεγαλύτερο ωράριο και κλείνουν 11μμ και 8μμ αντίστοιχα. Τους χειμερινούς μήνες, καθότι νυχτώνει και νωρίς, κλείνουν από τις 6μμ. Οπότε, αν επιλέξεις να κάνεις το ταξίδι το φθινόπωρο ή χειμώνα τότε ίσως χρειαστεί να προσθέσεις παραπάνω μέρες.

1η μέρα: Disneyland

  • Fantasyland
  • Disney Stars on Parade (παρέλαση όλων των Disney ηρώων στη Main Street USA)
  • Adventureland
  • Illuminations Show (σόου με πυροτεχνήματα στο κάστρο)

2η μέρα: Studios

💡travelfox tip: Επειδή τα Studios κλείνουν νωρίτερα από το πάρκο της Disneyland, μπορείτε να πάτε για δείπνο στο Disney Village και μετά να μπείτε στη Disneyland για να ξαναδείτε το Illuminations Show που γίνεται στο κλείσιμο του πάρκου. Είναι τόσο ωραίο το σόου που αξίζει να το δείτε όσο περισσότερες φορές μπορείτε.

DSC09480

3η μέρα: Disneyland

  • Frontierland
  • Discoveryland

Πού να φας στη Disneyland

Σε προηγούμενο άρθρο μου, μπορείς να βρεις πληροφορίες για τα εστιατόρια που συμμετέχουν στα προγράμματα ημιδιατροφής των ξενοδοχείων της Disney και πώς θα κάνεις κράτηση σε αυτά. Πάντως είτε έχεις κλείσει πακέτο διατροφής (αν μένεις στη Disneyland σε συμφέρει) είτε όχι τότε σου προτείνω μια λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια ανά πάρκο:

Εστιατόρια Disneyland:

  1. Silver Spur Steakhouse (συμμετέχει στο Plus πακέτο ημιδιατροφής)
  2. Captain Jack’s (συμμετέχει στο Plus πακέτο ημιδιατροφής)

Εστιατόρια Studios

  1. Bistrot Chez Remy (συμμετέχει στο Plus πακέτο ημιδιατροφής)

DSC09563

Εστιατόρια Disney Village

  1. Annette’s Diner

Θυμίζει κλασικό αμερικάνικο μπεργκεράδικο με milkshakes. Έχει ειδικά μενού αν έχεις πακέτο ημιδιατροφής Plus ή μπορείς απλά να παραγγείλεις από τον κατάλογό του. Το μενού έχει σαλάτες, burgers, κοτομπουκιές για τα παιδιά, milkshakes και γλυκά.

2. Rainforest (δε συμμετέχει σε κανένα πρόγραμμα, ούτε κάνει κρατήσεις).

Έχει φανταστική διακόσμηση και τέλειο φαγητό. Το θετικό είναι ότι δε χρειάζεται να κάνεις κράτηση αλλά δυστυχώς δε συμμετέχει στο πρόγραμμα ημιδιατροφής. Μέσα στο εστιατόριο θα βρεις και ένα μαγαζάκι που πουλάει παιχνίδια. Τιμή ανά άτομο περίπου 25€ ενώ διαθέτει και παιδικό μενού 15€

3. Vapiano (δε συμμετέχει σε κανένα πρόγραμμα, ούτε κάνει κρατήσεις).

Το μενού του έχει πίτσα, μακαρονάδες και σαλάτες σε πολύ καλές τιμές. Διαθέτει και παιδικό μενού στα 10€ περίπου με ένα κυρίως πιάτο (μακαρόνια ή πίτσα σε σχήμα Μίκυ), χυμό και γλυκό. Είναι ιδανική λύση για γρήγορο, φτηνό και νόστιμο φαγητό.

IMG_6041

Χρήσιμες Πληροφορίες

  • Fastpass (FP) / Single rider (SR)

Στα πιο δημοφιλή παιχνίδια υπάρχει δυνατότητα να προσπεράσεις τις μεγάλες ουρές με δυο τρόπους. Ο πρώτος είναι να προμηθευτείς ένα χαρτάκι FP από τα ειδικά μηχανήματα που υπάρχουν μπροστά από το κάθε παιχνίδι, στο οποίο αναγράφεται το μισάωρο μέσα στο οποίο θα πρέπει να εμφανιστείς στον υπεύθυνο για να περάσεις με προτεραιότητα μέσα. Σημαντικό είναι να γνωρίζεις ότι κάθε άτομο πρέπει να έχει ένα FP και μέχρι να το χρησιμοποιήσει δε μπορεί να βγάλει άλλο FP για άλλο παιχνίδι. Επομένως, θέλει έξυπνη διαχείριση ώστε να μπορέσεις να εκμεταλλευτείς όσο περισσότερο μπορείς μέσα στη μέρα τα FP κουπόνια. Ο δεύτερος τρόπος να γλυτώσεις αναμονή είναι να επιλέξεις να μπεις μόνος σου (εξού και το Single Rider) σε κάποιο παιχνίδι χωρίς να είσαι με την παρέα σου. Είναι ιδανικό για οικογένειες με παιδιά, όπου ένας από τους δυο γονείς θέλει να μπει σε κάποιο από τα “δύσκολα” παιχνίδια (π.χ hyperspace mountain).

💡travelfox tip: το FastPass που περιγράφω δεν είναι το εισιτήριο FastPass που μπορείς να το αγοράσεις on top από το εισιτήριο εισόδου σου. Τα κουπόνια FP εκδίδονται δωρεάν βάζοντας τη κάρτα ή το εισιτήριο εισόδου σου στο ειδικό μηχάνημα.

💡travelfox tip: βάλε υπενθύμιση στο κινητό σου για να μη ξεχαστείς να πας στην ώρα σου στην είσοδο του παιχνιδιού. Με τόσα πράγματα να κάνεις, η αίσθηση του χρόνου και της ώρα χάνεται. 

  • Extra magic hour

Σε περίπτωση που μένεις σε κάποιο από τα επίσημα ξενοδοχεία της Disney, τότε δικαιούσαι να μπεις μιάμιση ώρα νωρίτερα στα πάρκα από τους υπόλοιπους επισκέπτες. Αυτό το διάστημα (8.30πμ-10πμ) θα σου εξασφαλίσει την είσοδό σου στα δημοφιλή παιχνίδια με λιγότερη αναμονή. Το αρνητικό βέβαια είναι ότι θα σου στερήσει ώρες ύπνου.

  • Ψύκτες νερού

Η Disneyland είναι πανάκριβη και μονοπώλιο. Όπου και να ψάξεις μέσα στα πάρκα οι τιμές νερών, αναψυκτικών και παγωτών είναι ίδιες και υψηλές. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να γεμίζεις τα μπουκαλάκια νερού δωρεάν στους ψύκτες που υπάρχουν σε διάφορα σημεία ξεκούρασης μέσα στο πάρκο.

  • Ενοικίαση παιδικών καροτσιών

Μια μέρα στη Disneyland μπορεί να γίνει πολύ κουραστική για τα παιδιά που δεν έχουν συνηθίσει ούτε να περπατάνε ούτε να περιμένουν σε ουρές. Ευτυχώς, υπάρχουν καροτσάκια (ακόμα και παιδιά δημοτικού χωράνε) που μπορείς να νοικιάσεις και να γλυτώσεις λίγη γκρίνια. Γιατί, ναι, ακόμα και στη Disneyland τα παιδιά μπορεί να γκρινιάξουν!

  • Κατέβασε την εφαρμογή για real time πληροφορίες 

Πριν φύγεις για τη Disneyland μη ξεχάσεις να κατεβάσεις δωρεάν την επίσημη εφαρμογή για να έχεις στο κινητό σου τους χάρτες, το πρόγραμμα των παρελάσεων και να έχεις real-time ενημέρωση για τις ώρες αναμονής στα παιχνίδια.

  • Τι αναμνηστικά να αγοράσεις από τη Disneyland

Πέρα από τα κλασικά παιχνίδια, ρούχα και ότι μπορείς να φανταστείς που θα βρεις με τους ήρωες της Disney, σου προτείνω να βγάλεις σε κάθε παιδί από ένα αναμνηστικό νόμισμα που θα έχει πάνω τη χρονιά που πήγατε. Προσωπικά, το βρήκα ως τον καλύτερο τρόπο να θυμάσαι την επίσκεψή σου στη Disneyland.  Τα μηχανήματα αυτά παίρνουν ένα κέρμα 2 ευρώ και σου επιστρέφουν ένα νόμισμα της Disney με όποιον ήρωα επιλέξεις εσύ. Κάθε μηχάνημα βγάζει μια συγκεκριμένη εκτύπωση. Τα μηχανήματα θα τα βρεις σε διάφορα σημεία των πάρκων και στο Disney Village έξω από το κατάστημα Lego.

  • Τι άλλο να κάνεις στο Disney Village

Αν βρεθείς στο Disney Village, εκτός από πολύ ωραία εστιατόρια και καταστήματα με αναμνηστικά, υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις και μια βόλτα με αερόστατο. Η βόλτα με το αερόστατο γίνεται μόνο όταν υπάρχει κατάλληλος καιρός και ανάλογα με τον αέρα μπαίνουν από έναν έως 20 επιβάτες. Το κόστος για ενήλικες είναι 12€ και για παιδιά (από 3 ετών) 6€. Δυστυχώς, το ανακαλύψαμε τη τελευταία μέρα και δε προλάβαμε να το δοκιμάσουμε.

IMG_6233

Καλό σου ταξίδι,

travelfox 🦊

4 thoughts

  1. Εξαιρετικά χρήσιμο άρθρο! Το μελέτησα 2 μέρες και κράτησα πολλές σημειώσεις! Ευχαριστουμε.

Απάντηση