Σε λιγότερο από ένα χρόνο, στις 24 Ιουλίου 2020, ξεκινάνε οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες  που θα διεξαχθούν στο Τόκιο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στο Τόκιο μετά από 56 χρόνια και λαμβάνοντας υπόψιν την υπεροχή της Ιαπωνίας στον τεχνολογικό τομέα, είμαι σίγουρη ότι οι τελετές έναρξης και λήξης θα είναι από τις πιο εντυπωσιακές που θα έχουν γίνει ποτέ. Αν λοιπόν σκέφτεσαι να επισκεφτείς την Ιαπωνία και ειδικότερα το Τόκιο για να παρακολουθήσεις από κοντά τους αγώνες τότε είναι καιρός να αρχίσεις την οργάνωση του ταξιδιού σου. 

Όπως έχω ξαναγράψει, η οργάνωση ενός ταξιδιού, δηλαδή η προετοιμασία που κάνει κάποιος μέχρι την ημέρα της αναχώρησης κρίνει κατά το ήμισυ την επιτυχία του ταξιδιού. Ειδικά αν πρόκειται για έναν μακρινό προορισμό, όπως είναι η Ιαπωνία, που θα τον επισκεφτείς σε υψηλή τουριστική περίοδο, τότε η οργάνωση ένα χρόνο πριν είναι αναγκαία. 

Πληροφορίες για την οργάνωση του ταξιδιού για την Ιαπωνία θα βρεις στο άρθρο μου: Πώς θα οργανώσεις το ταξίδι σου στην Ιαπωνία.

Πληροφορίες σχετικά με το Τόκιο θα βρεις στα άρθρα μου: 3 μέρες στο Τόκιο, Φαγητό στην Ιαπωνία, Μετακινήσεις στο Τόκιο, top10 Αξιοθέατα στο Τόκιο.

thomas-ribaud-665075-unsplashΑν δεν έχεις ταξιδέψει ξανά στην Ιαπωνία και είναι η πρώτη σου φορά, τότε διάβασε οπωσδήποτε τον οδηγό επιβίωσης στην Ιαπωνία.

Επειδή το ταξίδι σου θα το συνδυάσεις με τη παρακολούθηση των Ολυμπιακών Αγώνων, σου παραθέτω επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες που θα σου φανούν χρήσιμες:

  • Οι τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων είναι στις 24 Ιουλίου και στις 9 Αυγούστου 2020 αντίστοιχα.
  • Τα εισιτήρια των αγώνων μπορείς να τα αγοράσετε online από το www.cosport.com
  • Αν ψάχνεις για ολοκληρωμένα πακέτα διαμονής και εισιτηρίων αγώνων τότε θα βρείτε στο ίδιο site (cosport.gr) εδώ.
  • Το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων θα το βρεις εδώ.
  • Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν 25 Αυγούστου και τελειώνουν στις 6 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα τους θα το βρεις αναλυτικά εδώ. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινούν σε λίγες μέρες  και επομένως είναι πιο εύκολο να βρεις εισιτήρια για τους Παραολυμπιακούς αγώνες αυτή τη περίοδο.
  • Στους 32ους αγώνες προστίθενται νέα αθλήματα, όπως μπέιζμπολ / σόφτμπολ, καράτε, σκέιτμπορντ, αθλητική αναρρίχηση και σέρφινγκ. Επομένως, ίσως έχει νόημα να παρακολουθήσεις κάποιο από τα νέα αυτά αθλήματα που μπορεί να έχουν λιγότερη ζήτηση από τα κλασικά αθλήματα.

Σε περίπτωση που έχεις χρονικό και οικονομικό περιθώριο, σου προτείνω να επεκτείνεις το ταξίδι σου 4 μέρες και να επισκεφτείς το Κιότο, τη παλιά πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Εκεί θα δεις την παραδοσιακή Ιαπωνία με τους υπέροχους ναούς, τη καταπληκτική φύση και τα γραφικά τοπία. Οι ρυθμοί στο Κιότο είναι πιο χαλαροί ενώ αυτό που υπερισχύει είναι η παράδοση. Ό,τι καλύτερο δηλαδή μετά τους έντονους ρυθμούς του Τόκιο και των Ολυμπακών Αγώνων. Διάβασε περισσότερα εδώ.

DSC02587

Αν δεν γίνεται να επεκτείνεις το ταξίδι σου περισσότερες μέρες αλλά θέλεις να ρίξεις ρυθμούς, σε 90′ από το Τόκιο, υπάρχει το όμορφο Χακόνε. Εκεί μπορείς να συνδυάσεις μια πολύ όμορφη μονοήμερη εκδρομή στη γύρω περιοχή μαζί με ένα ιαματικό λουτρό σε ένα από τα διάσημα onsen της περιοχής. Διάβασε περισσότερα στο άρθρο μου: μονοήμερη στο Χακόνε.

Snapseed

Καλό σου ταξίδι!

travelfox 🦊

 

 

Απάντηση