/Το άρθρο ενημερώθηκε το 2022/

Νομίζω όλοι θα συμφωνήσουν ότι ο καλύτερος ταξιδιωτικός προορισμός για παιδιά είναι η Disneyland. Κάποιοι γονείς μάλιστα, έχουμε πάει και μόνοι μας πριν κάνουμε παιδιά και έχουμε περάσει τέλεια. Πήραμε, λοιπόν, και εμείς την απόφαση να την επισκεφτούμε, πρώτη φορά με τα παιδιά, με αφορμή τα 8α γενέθλια του μεγάλου μας γιου στα μέσα του Ιούνη.

Το άρθρο αυτό περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείς για να οργανώσεις το ταξίδι σου στη Disneyland. Προσπάθησα να το κρατήσω όσο γίνεται σύντομο και περιεκτικό και ελπίζω να βοηθήσει όσους πρόκειται να κάνουν αυτό το ταξίδι με τα παιδάκια τους.

Περιεχόμενα

Σε ποια ηλικία είναι καλύτερα για το παιδί να επισκεφτεί τη Disneyland
Πώς θα οργανώσεις το ταξίδι σου στη Disneyland
Κλείσε τη διαμονή σου μέσα στη Disneyland
Όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα
Ποιο ξενοδοχείο να επιλέξεις
Κάνε κράτηση σε εστιατόρια
Ενημερώσου για τα events και τα κλειστά θεάματα
Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου
Τι να έχεις μαζί σου από την Ελλάδα
Συνδύασε το ταξίδι σου με λίγες μέρες στο Παρίσι
Πώς θα φτάσεις στη Disneyland
Από το αεροδρόμιο Charles de Gaulles
Από Παρίσι

Σε ποια ηλικία είναι καλύτερα για το παιδί να επισκεφτεί τη Disneyland

Καιρό τώρα σκεφτόμασταν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να πάμε στη Disneyland ώστε να το ευχαριστηθούν και οι δυο μας γιοί, 8 και 5μιση χρονών αντίστοιχα. Είχαμε τον φόβο πως αν πάμε αρκετά νωρίς ίσως ο μικρός μας γιος δε μπορέσει να συμμετέχει ενώ αν πάμε αργά ίσως ο μεγάλος μας γιος θα έχει ξεπεράσει την ηλικία του παιδικού ενθουσιασμού. Κάπως έτσι λοιπόν, και αφού διαβάσαμε αρκετές απόψεις άλλων γονιών, αποφασίσαμε ότι ένα πεντάχρονο και ένα οκτάχρονο παιδί μπορούν να ζήσουν τη μαγεία της Disneyland χωρίς πολλές εκπτώσεις από κάθε πλευρά. Διότι κακά τα ψέμματα, ένα ταξίδι στη Disneyland έχει υψηλό κόστος και δε μπορεί να επαναληφθεί σύντομα. Στη δική μας περίπτωση, ο μικρός μας γιος ήταν πολύ μάχιμος τόσο με τα ωράρια όσο και με τα πιο απαιτητικά παιχνίδια.

Στη Disneyland πάντως δεν υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί παρά μόνο σε ορισμένα παιχνίδια υπάρχει ένα ελάχιστο ύψος που πρέπει να έχει το παιδί για να μπει. (1.07μ, 1.20μ και σε άλλα 1.40μ).

DSC09672

Πώς θα οργανώσεις το ταξίδι σου στη Disneyland

Για να είναι το ταξίδι επιτυχημένο, θα πρέπει να αναγνωρίσεις ότι ο βασικός αποδέκτης του ταξιδιού και αυτός που πρέπει πρωτίστως να ικανοποιήσεις είναι τα παιδιά. Αν κάνεις αυτή τη παραδοχή τότε είναι σίγουρη η επιτυχία του ταξιδιού. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ρίξεις λίγο τα ενήλικα στάνταρτς σου σε ότι έχει να κάνει σε διασκέδαση, φαγητό και αγορές και να σκεφτείς τι θα ευχαριστήσει το παιδί.

Κλείσε τη διαμονή σου μέσα στη Disneyland

Ακόμα και αν δεν είσαι φαν των θεματικών πάρκων, σου προτείνω να επιλέξεις να διανυκτερεύσεις 1-2 βράδια σε κάποιο από τα ξενοδοχεία της Disneyland ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να ζήσουν τη μαγεία χωρίς άγχος και τρέξιμο. Επειδή έχω δοκιμάσει και τα δυο, και μονοήμερη εκδρομή και διαμονή δυο βράδια στη Disneyland, πραγματικά ακόμα και με ρυθμούς ενήλικα (που δε κουράζεται και έχει υπομονή να περιμένει ακόμα και νηστικός σε ουρές) είναι εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό να μπορέσεις να καλύψεις και τα δυο θεματικά πάρκα (Disneyland και Studios) σε μία μόνο μέρα. Οπότε σου προτείνω να μείνεις οπωσδήποτε δυο βράδια σε κάποιο ξενοδοχείο της περιοχής.

DSC09360

Στη διαμονή υπάρχουν δυο επιλογές, να επιλέξεις ένα επίσημο Disney ξενοδοχείο  είτε να επιλέξεις ένα από τα ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στο θεματικό πάρκο. Σου προτείνω να επιλέξεις ένα από τα επίσημα ξενοδοχεία της Disneyland για τους εξής λόγους:

  • Παρόλο που η τιμή τους θα σου φανεί πιο ακριβή, επειδή περιλαμβάνει την είσοδό σας στα πάρκα έρχεται μια η άλλη. Μάλιστα, η είσοδός σας στα πάρκα είναι για μια μέρα παραπάνω από τις βραδιές που θα κλείσετε. Π.χ για 2 βράδια, έχετε είσοδο 3 ημερών και στα 2 πάρκα.
  • Αν μένεις στα επίσημα ξενοδοχεία έχεις το εξής σημαντικό προνόμιο (extra magic hour): δικαιούσαι να μπεις στο πάρκο μιάμιση ώρα (8.30 – 9.30) νωρίτερα από την επίσημη ώρα εισόδου (10.00) και επομένως να προλάβεις να κάνεις τα δημοφιλή παιχνίδια χωρίς ουρές. Πίστεψέ με, αυτή η ώρα θα σου δώσει μεγάλο προβάδισμα για να μπεις στα πιο δημοφιλή παιχνίδια που έχουν 60′ αναμονή.
  • Τα Disney ξενοδοχεία είναι θεματικά και επομένως θα ενθουσιάσουν περισσότερο τα παιδιά. Μπορεί να τους δοθεί μάλιστα η δυνανότητα να συναντήσουν από κοντά τους ήρωες της Disney.
  • Είναι πιο κοντά στα πάρκα, κάποια σε μικρή απόσταση με τα πόδια και κάποια διαθέτουν shuttle bus (με εξαίρεση το Davy Crockett Ranch που πρέπει να έχεις δικό σου αυτοκίνητο).
  • Αν κλείσεις πακέτο ημιδιατροφής  ή πλήρους διατροφής τότε μπορείς να επιλέξεις να φας το μεσημεριανό ή/και το βραδινό σου γεύμα σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα εστιατόρια που βρίσκονται μέσα στα θεματικά πάρκα. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο διότι δε θα χάνεις χρόνο να μετακινείσαι από και προς το ξενοδοχείο για φαγητό. Μεταξύ μας, καλή σου τύχη να πείσεις ένα παιδί να φύγει από το πάρκο για να πάει να φάει.

Όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα

Όπως ισχύει σε όλα τα ταξίδια, έτσι και εδώ, όσο πιο νωρίς κλείσεις το πακέτο διαμονής σου στη Disneyland τόσο καλύτερη τιμή και προσφορές θα πετύχεις. Αν κλείσεις το πακέτο διαμονής 5-6 μήνες νωρίτερα τότε θα πετύχεις έκπτωση 25-30% και θα λάβεις δωρεάν ημιδιατροφή. Η ημιδιατροφή είναι απαραίτητη διότι όλα τα εστιατόρια εκεί είναι πανάκριβα. Υπολόγισε ότι για να φάει μια 4μελής οικογένεια χρειάζεται 80-100€.

Υπάρχουν δυο τρόποι να κλείσεις το πακέτο διαμονής σου (δε σου προτείνω από ελληνικό ταξιδιωτικό γραφείο γιατί έρχεται σίγουρα πολύ πιο ακριβό, τουλάχιστον 1μιση φορά πάνω):

  • Από το επίσημο site της Disneyland: Μπες εδώ για να επιλέξεις ημερομηνίες και να δεις τα κόστη για όλα τα ξενοδοχεία της Disney. Αν εκμεταλλευτείς το Early Booking Advantage για 2 βραδιές, θα έχεις δωρεάν ημιδιατροφή και έκπτωση έως 25%. Επίσης, σε κάποια ξενοδοχεία σου κάνουν μια βραδιά επιπλέον δώρο. Στη τιμή συμπεριλαμβάνονται τα εισιτήρια για όλη την οικογένεια για όλες τις μέρες που θα είστε εκεί και για τα δυο πάρκα.
  • Από το αγγλικό site της Magic Breaks: Μπες εδώ για να συγκρίνεις τη τιμή που σου δίνει το  Magic Breaks για το ίδιο ξενοδοχείο και τις ίδιες μέρες. Στο συγκεκριμένο site, που είναι αξιόπιστο, η έκπτωση φτάνει στο 30% και επομένως ίσως βρεις καλύτερη προσφορά. Εμείς βρήκαμε καλύτερη τιμή και κλείσαμε το πακέτο από το δικό τους site χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα, μπορείς είτε να πληρώσεις όλο το ποσό είτε να δώσεις μια προκαταβολή και να πληρώσει το υπόλοιπο ποσό 3 μήνες πριν το ταξίδι σας. Σε κάθε περίπτωση, αυτά που σου προσφέρει είναι ακριβώς τα ίδια με το επίσημο site (ημιδιατροφή, δωμάτια, εισιτήρια και extra magic hours). Στη δική μας περίπτωση εκτός από καλύτερη τιμή πετύχαμε και δωρεάν πρόγραμμα ημιδιατροφής Plus.

Ποιο ξενοδοχείο να επιλέξεις

Συνολικά υπάρχουν 7 θεματικά ξενοδοχεία που όλα διαθέτουν εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, ειδικούς χώρους για παιδιά και δωρεάν λεωφορείο που σε πάει στα πάρκα (εκτός από το Davy Crockett Ranch):

  1. Disneyland Hotel 5*: αν το κόστος δεν είναι θέμα τότε αυτό είναι με διαφορά το καλύτερο ξενοδοχείο στη Disneyland. Είναι 5στερο, είναι το πιο κοντινό στο πάρκο και το πιο όμορφο. Το 2022 θα είναι κλειστό λόγω ανακαίνισης.
  2. Disney’s Hotel New York 4*: 4στερο ξενοδοχείο με θέμα του υπερήρωες της Marvel.
  3. Disney’s Newport Bay Club 4*: 4στερο ξενοδοχείο με θέμα το καράβι. Αν στα παιδιά σας αρέσουν τα καράβια τότε αυτό είναι το ξενοδοχείο που πρέπει να προτιμήσετε. Εμείς είμασταν ανάμεσα σε αυτό και το Santa Fe και τελικά επιλέξαμε αυτό. Απέχει 15′ με τα πόδια από τον σταθμό τρένων και τα πάρκα ενώ διαθέτει και λεωφορείο.
  4. Disney’s Sequoia 3*: 3στερο ρουστίκ ξενοδοχείο με θέμα τα δάση και τον Μπάμπι το ελαφάκι. Το προτείνω σε όσους αρέσει το βουνό και η φύση. Απέχει 15′ με τα πόδια από τον σταθμό τρένων και τα πάρκα και διαθέτει και λεωφορείο. Το λεωφορείο του είναι κοινό με το Newport Bay Club.
  5. Disney’s Hotel Cheyenne 2*: ξενοδοχείο 2 αστεριών με θέμα την Άγρια Δύση και τη ταινία Toy Story. Απέχει 20′ με τα πόδια από τον σταθμό τρένων και τα πάρκα και διαθέτει και λεωφορείο. Αν στα παιδιά αρέσουν οι καουμπόηδες και οι ήρωες του Toy Story τότε είναι η σωστή επιλογή.
  6. Disney’s Santa Fe 2*: ξενοδοχείο 2 αστεριών με θέμα την αγαπημένη παιδική ταινία Cars.  Ήταν η αρχική μας επιλογή διότι οι γιοι μας λατρεύουν τη ταινία αλλά τελικά επιλέξαμε το Newport Bay Club γιατί το βρήκαμε στην ίδια τιμή με καλύτερες όμως εγκαταστάσεις και φαγητό. Απέχει 20′ με τα πόδια από τον σταθμό τρένων και τα πάρκα και διαθέτει και λεωφορείο. Είναι το πιο οικονομικό ξενοδοχείο για όσους χρειάζονται λεωφορείο για τις μετακινήσεις τους.
  7. Disney’s Davy Crockett Ranch 2*: ξενοδοχείο 2 αστεριών που το προτείνω μόνο σε όσους έχουν δικό τους αυτοκίνητο. Είναι το πιο οικονομικό από όλα τα Disney ξενοδοχεία και πολύ ιδιαίτερο αφού ζεις μέσα σε ξύλινα σπιτάκια στην εξοχή. Είναι το πιο απομακρυσμένο από όλα τα ξενοδοχεία και χρειάζεσαι αυτοκίνητο για να πας στα πάρκα. Προσοχή δεν έχει λεωφορείο.

Κάνε κράτηση σε εστιατόρια

Όπως ανέφερα και παραπάνω, όσοι έχουν κλείσει πακέτο διατροφής (Standard, Plus, Premium) μπορούν αντί να φάνε τα γεύματα στο ξενοδοχείο τους, να πάνε σε κάποιο από τα εστιατόρια που βρίσκονται μέσα στα πάρκα της Disneyland, στα Studios και στο Disney Village. Αυτό είναι ένα μοναδικό προνόμιο που σου επιτρέπει να κερδίσεις χρόνο και να αποφύγεις τη γκρίνια των παιδιών που δε θα θέλουν να γυρίσουν στο ξενοδοχείο. Πώς γίνεται αυτό; Τη μέρα που θα κάνεις check-in θα σου δοθούν οι κάρτες που μέσα περιέχουν την είσοδο στα πάρκα και τα γεύματα σας. Κάθε φορά που θα πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο ή σε ξενοδοχείο θα δίνετε τη κάρτα σας (μια κάρτα αρκεί) και οι υπεύθυνοι θα βλέπουν τι δικαιούστε.

💡 travelfox tip: το πρωϊνό σε συμφέρει να το φας στο ξενοδοχείου. Να κουβαλάς νηστικά παιδιά στο πάρκο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποσπάσουν τη προσοχή τους σε κάποιο παιχνίδι δεν είναι καλή ιδέα.

Σημαντικό είναι να ξέρεις ότι δε συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό όλα τα εστιατόρια του πάρκου. Επίσης αναλόγως του πακέτου διατροφής που έχεις κλείσει συμμετέχουν διαφορετικά εστιατόρια. Τα πακέτα είναι:

  • Standard: συνεργάζεται με 5 εστιατόρια που προσφέρουν απεριόριστη κατανάλωση σε μπουφέ. Από αυτά μόνο 2 βρίσκονται μέσα στη Disneyland (Agrabah cafe, Plaza Gardens) και το 1 στα Studios (Restaurant de Stars). Τα υπόλοιπα είναι μέσα σε ξενοδοχεία. Τα εστιατόρια αυτά είναι από τα πιο δημοφιλή διότι οι περισσότεροι κλείνουν το standard πακέτο, οπότε καλό είναι να φροντίσεις ένα μήνα πριν για την κράτησή σου.
  • Plus: συνεργάζεται με τα 5 εστιατόρια του standard συν άλλα 10 που έχουν ειδικό μενού ανά ενήλικα και παιδί.  Από αυτά, δύο 2 βρίσκονται μέσα στη Disneyland (Silver Spur Steakhouse, Captain Jack’s) και ένα 1 στα Studios (Bistrot chez Remy). Τα υπόλοιπα βρίσκονται είτε σε ξενοδοχεία είτε στο Disney Village.
  • Premium: συνεργάζεται με όλα τα παραπάνω συν άλλα 5 εστιατόρια που μπορείς να παραγγείλεις από τον κατάλογο. Επίσης, μπορείς να δειπνήσεις με τους ήρωες της Disney.  Από αυτά, τα 2 βρίσκονται στη Disneyland (Auberge de CentrillonWalt’s – an American restaurant) και 2 δύο στο ξενοδοχείο Disneyland Hotel (California Grill, Inventions). To άλλο βρίσκεται στο Disney Village.

Αφού εντοπίσεις ποια εστιατόρια συμμετέχουν στο δικό σου πρόγραμμα, ρίξε μια ματιά στο μενού τους (ακολούθησε τα links για να δεις το μενού) και κλείσε έγκαιρα τραπέζι. Όταν λέμε έγκαιρα, μπορείς έως και 2 μήνες νωρίτερα. Προσοχή, γιατί τα περισσότερα γεμίζουν πολύ νωρίς. Οπότε αν το αφήσεις για τελευταία στιγμή ή ακόμα χειρότερα δε κάνεις καθόλου κράτηση τότε δε θα βρεις κανένα τραπέζι και θα αναγκαστείς να πας στο ξενοδοχείο σου. Εμείς είχαμε το Plus πακέτο και κάναμε τις κρατήσεις μας 15 μέρες πριν αλλά και πάλι ήταν αργά για κάποια δημοφιλή εστιατόρια όπως το Bistrot chez Remy. Σε περίπτωση που αμελήσεις να κάνεις κράτηση, δοκίμασε την τύχη σου στο Disney Village που βρίσκεται έξω από τα πάρκα και έχει συνεργαζόμενα εστιατόρια (π.χ Annette’s Diner).

Οι κρατήσεις γίνονται πλέον μέσω της επίσημης εφαρμογής της Disneyland. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις την εφαρμογή από τώρα και να κάνεις κρατήσεις.

  • Agrabah Cafe (Disneyland, Standard)
  • Auberge de Cendrillon (Disneyland, Premium)
  • Bistrot Chez Remy (Studios, Plus)
  • California Grill (Disneyland Hotel, Premium)
  • Captain Jacks (Disneyland, Plus)
  • Inventions (Disneyland Hotel, Premium)
  • Plaza Gardens (Disneyland, Standard)
  • Restaurant des Stars (Studios, Standard)
  • Silver Spur Steakhouse (Disneyland, Plus)
  • Walts (Disneyland, Premium)

Αυτά που δοκιμάσαμε και μπορώ να σου προτείνω είναι το: Silver Spur Steakhouse (Plus πακέτο, Disneyland) και το Annette’s Diner (Plus πακέτο, Disney Village). Στο δεύτερο, δε θα χρειαστεί να κάνεις κράτηση.

💡 travelfox tip: Στο ξενοδοχείο μας, το Disney’s Newport Bay Club, μας ενημέρωσαν ότι δεν προσφέρουν μεσημεριανό. Οπότε, πιθανότατα αυτό να ισχύει και για τα υπόλοιπα ξενοδοχεία. Αν λοιπόν θες να φας μεσημεριανό θα πρέπει είτε να κλείσεις σε ένα από τα συνεργαζόμενα εστιατόρια των πάρκων είτε να επιλέξεις μια πιο πρόχειρη λύση και να φας σε ένα από τα self service εστιατόρια των πάρκων και του Disney Village. 

Ενημερώσου για τα events και τα κλειστά θεάματα τις μέρες του ταξιδιού σου

Επειδή η Disneyland είναι ανοιχτή όλο τον χρόνο, κάποια από τα παιχνίδια είναι κατά περιόδους κλειστά λόγω ανακαίνισης. Το καλό είναι ότι μπορείς να ενημερωθείς για το ποια παιχνίδια είναι κλειστά, έως και 3 μήνες πριν την επίσκεψή σου στο επίσημο site. Επίσης, καλό είναι να μπεις να δεις το ωράριο των πάρκων και το αναλυτικό πρόγραμμα των παρελάσεων και των ζωντανών προγραμμάτων τις ημέρες της επίσκεψής σας καθώς αυτό ενημερώνεται κάθε βδομάδα. Θα το βρεις σε μορφή pdf εδώ.

Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου

Πριν φύγεις για τη Disneyland μη ξεχάσεις να κατεβάσεις δωρεάν την επίσημη εφαρμογή για να έχεις στο κινητό σου τους χάρτες, το πρόγραμμα των παρελάσεων και να έχεις real-time ενημέρωση για τις ώρες αναμονής στα παιχνίδια.

Τι να έχεις μαζί σου από την Ελλάδα

Πέρα από τα διαβατήρια των παιδιών, σου προτείνω να έχεις τα παρακάτω πολύ χρήσιμα αντικείμενα μαζί σου:

  • βραχιολάκια ταυτότητας: το βάζω πρώτο στη λίστα διότι ο πρώτος φόβος των γονιών είναι να μη χάσουν το παιδί τους. Ειδικά σε μια ξένη χώρα έχεις μεγαλύτερη ανασφάλεια. Πόσο μάλλον σε έναν χώρο γεμάτο με παιδιά και με πολλούς πειρασμούς που μπορεί να κάνουν ένα παιδί να απομακρυνθεί από τους γονείς χωρίς προειδοποίηση. Πριν το ταξίδι, σκεφτόμασταν με τον άντρα μου ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βάλουμε πάνω στο παιδί στοιχεία επικοινωνίας. Αφού απορρίψαμε οτιδήποτε κρεμιέται από τον λαιμό (για φόβο πνιγμού) και τυπωμένα μπλουζάκια (πόσα να τυπώσεις;), καταλήξαμε ότι ένα βραχιόλι στο χέρι είναι η καλύτερη επιλογή. Ψάχνοντας στο ιντερνετ βρήκαμε πολλές λύσεις διαφόρων τιμών. Τελικά, τυχαία βρήκα στα καταστήματα flying tiger κάτι πολύ όμορφα βραχιολάκια ταυτότητας, μόλις 1€ που είναι και αδιάβροχα. Εννοείται ότι αγόρασα μια δεκάδα να υπάρχουν και για επόμενα ταξίδια. Τι γράφεις πάνω στο βραχιόλι; Το όνομα του παιδιού, το κινητό ενός γονέα και το ξενοδοχείο που θα μένετε. Αχρείαστα να είναι! Επίσης, καλό είναι με το που μπείτε στο πάρκο να ορίσετε έναν τόπο συνάντησης σε περίπτωση που χαθείτε και να υποδείξετε στα παιδιά σας σε ποιον να απευθυνθούν  (άτομα που εργάζονται εκεί) σε περίπτωση που χαθούν.
  • σνακς: Αλήθεια ξέρετε πόσο ακριβά είναι τα καταστήματα μέσα στη Disneyland; Προφανώς, λόγω έλλειψης ανταγωνισμού, οι τιμές είναι στα ύψη και οι πειρασμοί πολλοί για ένα παιδί. Για τις ώρες που το παιδί πεινάσει ανάμεσα στα κυρίως γεύματα, είναι καλύτερο και οικονομικότερο να έχετε μαζί σας κάποια σνακς, όπως ρυζογκοφρέτες, μπισκότα, κουλουράκια ή ακόμα να έχετε πάρει μαζί σας κάτι από τον πρωϊνό μπουφέ του ξενοδοχείου.
  • φορτιστές/powerbanks: Λογικά θα μείνετε στα πάρκα όλη τη μέρα και θα επιστρέφετε στο ξενοδοχείο μόνο για ύπνο. Επομένως, λίγο οι φωτογραφίες και τα βιντεάκια, λίγο σερφάρισμα στο ιντερνετ όσο περιμένετε στις ουρές, η μπαταρία του κινητού δε θα αντέξει όλη τη μέρα. Φροντίστε να έχετε μαζί σας powerbanks τα οποία βέβαια να θυμάστε να τα φορτίσετε το βράδυ.
  • αδιάβροχα: ότι εποχή και να πας στη Disneyland μια βροχή θα την πετύχεις. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια και shows σε κλειστούς χώρους. Σου προτείνω όμως να έχεις μαζί σου τα γνωστά αδιάβροχα ponchos τσέπης τα οποία σου εξασφαλίζουν ελεύθερα χέρια για να μπορείς να κινείσαι άνετα στο πάρκο.

Συνδύασε το ταξίδι σου με λίγες μέρες στο Παρίσι

Η Disneyland είναι τόσο κοντά στο Παρίσι, που είναι κρίμα να μην επεκτείνεις το ταξίδι σας λίγες μέρες ακόμα για να δείτε τη πρωτεύουσα της Γαλλίας. Άλλωστε ποιο παιδί δε θέλει να δει από κοντά τον πύργο του Άιφελ; Εμείς προσθέσαμε άλλες 3 μέρες στο ταξίδι μας και μπορείς να διαβάσεις σε επόμενο άρθρο για το τι μπορείς να κάνεις στο Παρίσι με παιδιά.

Πώς θα φτάσεις στη Disneyland

Τα ξενοδοχεία και τα θεματικά πάρκα της Disneyland βρίσκονται στη πόλη Marne-la-Vallée (Μαρν-λα-Βαλέ) που απέχει μόλις 25χλμ από το Παρίσι. Παρακάτω σου παραθέτω τους τρόπους μετακίνησης από το αεροδρόμιο Charles de Gaulles και το Παρίσι. Εμείς επιλέξαμε να πάμε πρώτα στη Disneyland για 3 μέρες και στη συνέχεια στο Παρίσι για άλλες 3 μέρες. Ακόμα όμως και αν κάνεις το αντίστροφο, ισχύουν οι ίδιες επιλογές.

Από το αεροδρόμιο Charles de Gaulles

Αν επιλέξεις να ταξιδέψεις με την αεροπορική εταιρεία Aegean τότε η πτήση σου θα προσγειωθεί στο Terminal 1  του αεροδρομίου Charles de Gaulles. Από εκεί υπάρχουν τρεις 3 επιλογές για να φτάσεις στη Disneyland (περιοχή Marne-la-Vallée).

  • Magical Bus: Υπάρχει ειδική έξοδος (exit / sortie 32) από το Terminal 1 που σε οδηγεί απευθείας στα λεωφορεία. Τα δρομολόγια είναι είτε ανά μισάωρο είτε ανά ώρα ανάλογα με την ώρα της μέρας. Η τιμή για ενήλικες είναι 23€ και για παιδιά 10€. Επομένως για μια 4μελή οικογένεια το κόστος ανέρχεται στα 66€. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 60′ και εξαρτάται από το ξενοδοχείο που μένετε και επομένως σε ποια στάση θα κατεβείτε. Στα θετικά είναι ότι σε πηγαίνει απευθείας στο ξενοδοχείο σου χωρίς αλλαγές αλλά στα αρνητικά είναι το υψηλό κόστος που φτάνει αυτό ενός ταξί.
  • TGV Τρένο: Από τον σταθμό που βρίσκεται στο Terminal 2 “Aeroport Charles de Gaulle 2 – TGV“, αναχωρούν τα γρήγορα τρένα (TGV ) που σε πάνε στη Disneyland σε μόλις 10′. Για να πας στο Terminal 2, θα χρειαστεί να πάρεις το εσωτερικό τρένο CDGVAL (δωρεάν) από το Terminal 1. Το εισιτήριο είναι 17.5€ για ενήλικα και 10€ για παιδί. Επομένως, το κόστος για μια τετραμελή οικογένεια είναι 55€. Έρχεται λίγο πιο οικονομικό από το λεωφορείο, αλλά στο σταθμό Marne-la-Vallée θα πρέπει να περιμένεις στο τοπικό λεωφορείο (δωρεάν) που θα σε αφήσει τελικά στο ξενοδοχείο σου. Στα αρνητικά, λοιπόν, έχεις τις 3 αλλαγές που θα χρειαστεί να κάνεις (1.CDGVAL, 2.TGV, 3. disney shuttle bus)
  • Ταξί: Από το Terminal 1, αμέσως μετά την έξοδο για το Magical Bus, υπάρχει πιάτσα ταξί που σε πηγαίνει στο ξενοδοχείο σου με 70-90€ ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Για μια τετραμελή οικογένεια, το κόστος ενός ταξί δεν είναι απαγορευτικό και είναι σίγουρα η πιο ξεκούραστη επιλογή όταν έχεις παιδιά. Εμείς επιλέξαμε να πάρουμε ταξί αλλά όχι από τα επίσημα. Είχαμε κατεβάσει προηγουμένως την εφαρμογή Kapten (κάτι αντίστοιχο της Uber) και καλέσαμε το ταξί μόλις πήραμε τις αποσκευές. Το μόνο θέμα που είχαμε είναι ότι δε μπορούσε το ταξί να φτάσει στην έξοδο των αφίξεων επειδή εκεί ήταν τα επίσημα ταξί, οπότε κατεβήκαμε στο -2 επίπεδο που είναι οι αφίξεις. Αν αποφασίσεις να καλέσεις Kapten ή  Uber τότε σου προτείνω πρώτα να κατέβεις στο επίπεδο αφίξεων και μετά να το καλέσεις για να αποφύγεις το μπέρδεμα με τις εξόδους. Το κόστος με Kapten ήταν 65€, όσο θα δίναμε δηλάδη με το λεωφορείο, και φτάσαμε σε λιγότερο από 25′ στο ξενοδοχείο μας χωρίς ταλαιπωρία.

💡 travelfox tip: Για τη μετακίνησή σου από το Disney ξενοδοχείο σου προς το αεροδρόμιο Charles de Gaulles ισχύουν πάλι οι ίδιες επιλογές. Λογικά, επειδή το check-out γίνεται στις 11πμ, μπορείς να αφήσεις τις βαλίτσες στο ξενοδοχείο και να πας στα πάρκα μέχρι αργά. Άλλωστε, τα εισιτήρια εισόδου στα πάρκα ισχύουν για όλη τη μέρα. Αν επιστρέψετε όλοι από το ξενοδοχείο για να πάρετε τις βαλίτσες τότε η καλύτερη επιλογή για να πάτε στο αεροδρόμιο είναι το λεωφορείο ή το ταξί. Αν πάει ένας μόνο για τις βαλίτσες και οι υπόλοιποι περιμένουν σε κάποιο θεματικό πάρκο τότε η καλύτερη επιλογή είναι το τρένο.

 Από Παρίσι

Ο πιο οικονομικός και γρήγορος τρόπος να φτάσεις στη Disneyland από το Παρίσι, είναι να πάρεις τον προαστιακό RER A από τον πιο κοντινό σταθμό όπου μένεις.  Τα δρομολόγια είναι πολύ συχνά και το κόστος είναι μόλις 7.6€ για ενήλικες και 3.8€ για τα παιδιά. Από τον σταθμό Marne-la-Vallée, στα 50μ θα δεις τις στάσεις των λεωφορείων που σε πηγαίνουν στα Disney ξενοδοχεία. Τα θεματικά πάρκα είναι 5′ με τα πόδια από τον σταθμό των τρένων.

💡 travelfox tip: Για τη μετακίνησή σου από τη Disneyland προς το Παρίσι, θα πάρεις πάλι τον προαστιακό RER A.Επειδή έχει πολύ συχνά δρομολόγια δε χρειάζεται να κάνεις από πριν κράτηση εισιτηρίων. Στο σταθμό Marne-la-Vallée έχει τόσο αυτόματα μηχανήματα όσο και ταμεία (με μεγαλύτερη ουρά) που μπορείς να αγοράσεις τα εισιτήρια σου λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση. Θυμίσου να αγοράσεις μειωμένα εισιτήρια για τα παιδιά  (μέχρι και 4 ετών ταξιδεύουν δωρεάν).

Καλό σου ταξίδι 🇫🇷🐭🎡🎢

travelfox 🦊

Απάντηση